Новини

Ірена Карпа презентувала у Чернівцях нову книгу. Фото

У романі описані історії чотирьох українок, які переїхали до Парижа. 

У рамках Х Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz письменниця Ірена Карпа презентувала чернівчанам свій новий роман «Добрі новини з Аральського моря».

За словами авторки, у романі описані історії чотирьох українок, які переїхали до Парижа.

«Кожна з них шукає щось своє: Богдана – пригод і розваг, досвідчена і виважена Рита – свободи й сімейного затишку, колишня рокмузикантка Хлоя прагне спокою, а енергійна «феменка» Маша – самореалізації та слави. Всі їхні долі переплітаються, це ви зрозумієте в кінці, якщо будете звертати увагу на деталі», – каже письменниця.

Під час презентація Ірена багато жартувала.

«Якось один чоловік сказав мені: «Слухай! Я не знаю, що ти там написала, але дякую. Бо після прочитання твоєї книги моя дружина почала до мене нормально ставитися».

Також, за словами Ірени, чоловіки кажуть, що вдячні їй, бо після прочитання цієї книги вони стали краще розуміти жінок.

«Тому що в романі «Добрі новини з Аральського моря» описані чотири психотипи людини», − зазначає Ірена.

Окрім цього, письменниця розповіла про Париж, той, який відкривається після тривалого перебування у місті. А кава, за словами Ірен, там зовсім не смачна.

«Не те, що у Чернівцях, вона у вас така, як треба. А ще не кажіть, що  Чернівці – це маленький Париж. Чернівці – це нормальні собі Чернівці».

Ірен відповідала на запитання чернівчан, читала найсмішніші уривки зі свого нового роману. А насамкінець презентації письменниця провела афтограф-сесію.

«Хороша річ – треба брати»‚ − сказала письменниця.

Фото Євгенії Калюжки

 

Коментарі