Новини

Леоненко тренував, Алієв забивав. До Чернівців приїхали зірки українського футболу. Фото

У товариській зустрічі з чернівецьким «Динамо» також взяли участь Олег Саленко, Олександр Рикун, Іван Яремчук та інші відомі футболісти.

6 вересня на стадіоні «Буковина» відбулося футбольне свято – товариський матч між командою «Динамо» (Чернівці) та зірками українського футболу. Гру провели з нагоди річниці створення чернівецького «Динамо» – футбольного колективу при правоохоронних органах.

Щоб узяти участь у матчі, до Чернівців приїхали чимало українських футбольних зірок. А саме: Максим Зайцев, Сергій Кузнецов, Олександр Дамін, Іван Яремчук, Андрій Зав’ялов, Юрій Грицина, Олег Саленко, Костянтин Бабич, Олександр Алієв, Михайло Стельмах, Віктор Хлус, Роман Пахолюк, Сергій Мізін, Олександр Призетко, Олександр Рикун, Адріан Пуканич, Олександр Севідов.

Колишній гравець київського «Динамо» та національної збірної України Олександр Алієв уперше зіграв у Чернівцях.

«Ми приїхали насамперед зробити свято для людей. Я з радістю відкликаюся на пропозиції зіграти в таких матчах і їду в інші міста, щоб зустрітися зі своїми старшими партнерами, атмосфера в нашій команді дуже гарна. А свій фірмовий дальній удар приберіг для інших матчів, сьогодні це не головне», – сказав у коментарі «Шпальті» Олександр Алієв.

Тренує команду зірок українського футболу триразовий кращий футболіст України Віктор Леоненко. Для нього стадіон «Буковина» є знаковим у футбольній кар’єрі.

«У лінзах не хочу грати в футбол, тому став головним тренером цієї команди. А взагалі я колись починав у Чернівцях. У 1991 році у складі «Геолога» з Тюмені ми грали тут проти «Буковини», програли 0:2. Але після того матчу мене забрали в «Динамо» (Київ). Тому Чернівці я завжди любив і буду любити. Я люблю грати у футбол на нормальних полях. А в Чернівцях, як зараз, так і в 1991-му був хороший газон», – розповів Віктор Леоненко.

Команди зіграли два тайми по 30 хвилин. Чернівецьке «Динамо» вело у рахунку 3:0, однак основний час закінчився нічиєю 4:4. У складі чернівчан по два голи забили Максим Ілюк та Дмитро Дучак. За зірок двічі відзначився Олександр Алієв, ще по голу в активі Романа Пахолюка та Адріана Пуканича. У серії післяматчевих пенальті перемогли зірки українського футболу.

Нагоди приїхати до Чернівців ніколи не пропускає ветеран київського «Динамо» Віктор Хлус, який пограв також і за «Буковину».

«Для мене це рідне місто, я виріс у «Буковині». Тут прекрасний стадіон, вболівальники, жаль тільки, що команда десь внизу турнірної таблиці. Клубу потрібно знайти таку людину, яка би любила футбол, об’єднала навколо себе спонсорів. Минулий сезон був втрачений для «Буковини», її ледве врятували і головне – нинішній футбольний рік не втратити», – сказав Віктор Хлус.

Свого старшого партнера по команді підтримує ексгравець національної збірної України Олександр Призетко. Він минулого року приїжджав до Чернівців як тренер житомирського «Полісся».

«Буковина» – хороша ігрова команда, але молода, трохи сира ще. Аби ставити вищі завдання, потрібно, щоб був сплав досвіду і молодости. Але хлопці хороші, мені подобається, як вони грають. «Буковина» показує футбол, на відміну від більшості команд Другої ліги».

За рік команда українських футбольних зірок проводить близько 50 таких виїзних ігор.

«Це зустрічі з друзями, товаришами з команд-суперників, це не можна нічим замінити. Коли сидиш удома, то чекаєш цих поїздок. У Чернівцях також маю футбольних приятелів – із Русланом Гунчаком у харківському «Металісті» грали, добре знаю президента «Буковини» Вадима Заяця, з яким також разом працювали у Харкові», – розповів Олександр Призетко.

Футбольну команду «Динамо» (Чернівці) створили у 1993 році за ініціативи Івана Зайцева. Він також узяв участь у товариській зустрічі з зірками українського футболу.

«Свято футболу вдалося, пощастило з погодою, дякую чернівчанам, що прийшли нас підтримати. Декілька моментів я не реалізував, але якби забив п’ятий гол, то наші гості програли би цю гру. А до гостей треба ставитися з повагою», – підсумував гру Іван Зайцев.

Крім нього, у складі чернівецького «Динамо» грали Владислав Мельников, Вадим Заяць, Василь Томащук, Дмитро Дучак, Сергій Янчик, Вадим Пислар, Олександр Тодорович, Дмитро Макаренко, Максим Ілюк, Володимир Тодераш, Максим Соломян, Валентин Заяць, Степан Маковійчук.

Фото Володимира Гуцула

 

Коментарі