Новини

На Буковині відкрили пам’ятник першому космонавту України Леоніду Каденюку. Фото

Постамент звели навпроти школи, яку 20 років тому відкрив Каденюк.

30 серпня на Буковині відкрили пам’ятник першому космонавту незалежної України Леонідові Каденюку. Це перший в Україні пам’ятний комплекс відомому буковинцю.

Постамент звели навпроти школи, яку рівно 20 років тому відкрив Каденюк. Саме тому навпроти неї місцева громада і вирішила встановити монумент на честь свого найвідомішого односельчанина.

Автор постаменту – скульптор Ігор Ортинський. 14 років тому він оселився у Клішківцях.

«Я не був знайомим із Леонідом Каденюком, але чув дуже багато хорошого про цю видатну постать. Я задоволений своєю роботою. І якщо не вважаю її однією зі своїх найкращих, то точно однією з найвизначніших», – зазначив Ігор у коментарі «Шпальті».

Рідний брат Леоніда – Микола, коли йому дали слово, говорив дуже мало. Він подякував за допомогу всім небайдужим та вкотре нагадав, що Леонід – видатна людина.

Урочистості відвідав радник голови Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов. Свою промову він розпочав спогадами про першого космонавта.

«Коли я побачив Леоніда Костянтиновича, то по його очах та витримці одразу зрозумів, що ця людина полетить у космос», – сказав він

Кузнєцов презентував нагороду Леоніда Каденюка.

 

Олексій Манютін

Коментарі