У Чернівцях вшанували загиблих захисників України. Фото

На Центральній площі оголосили хвилину мовчання і провели молебень.

29 серпня українці вперше офіційно відзначають День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Хвилиною мовчання вшанували сьогодні на Центральній площі у Чернівцях захисників України. Також священники різних конфесій провели спільний молебень за загиблими.

Цього дня у храмі святої Параскеви Сербської відправили поминальну службу за загиблими захисниками України. На центральному кладовищі Чернівців провели панахиду та покладання лампадок і квітів до могил Героїв Небесної Сотні і загиблих в АТО.

Нагадаємо, на підтримку ініціатив громадськости та з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їхнього героїзму, зміцнення патріотичного духу у суспільстві Президент Володимир Зеленський 23 серпня підписав Указ №621/2019 «Про День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави».

Фото Ірини Болести

Залишити відгук