Афіша, Новини

Мистецькі подорожі. Чернівчан запрошують на ювілейну виставку Марини Рибачук

Художниця продемонструє живописні твори, написані як в Україні, так і закордоном.

Чернівчан запрошують на відкриття ювілейної виставки чернівецької художниці, членкині Національної спілки художників України Марини Рибачук. Виставку «Мистецькі подорожі», присвячену 55-річчю з дня народження мисткині, презентують 3 вересня о 17:00 у центрі культури «Вернісаж» (вулиця Франка,15). Художниця продемонструє живописні твори, написані як в Україні, так і закордоном.

Довідка. Марина Рибачук народилася 7 вересня 1964 року в Донецькій області. З 1980-го проживає в Чернівцях. Живопису та малюнку навчалася у студії народного художника Івана Холоменюка. Вищу освіту здобула на художньо-графічному факультеті Івано-Франківського педінституту імені Василя Стефаника.

Членкиня Національної спілки художників України з 2010 року. Лауреатка міжнародної літературно-мистецької премії імені Ольги Кобилянської в номінації образотворче мистецтво (2013). Живе та працює в Чернівцях, наразі – вільна художниця.

Картини Марини Рибачук зберігають у Чернівецькому обласному художньому музеї, Чернівецькому будинку-музеї Ольги Кобилянської, у музеї видатних діячів української культури (музей Лесі Українки) в Києві, в музеї історії Буковини міста Сучави (Румунія), в осередку спілки гуцулів Румунії в селі Репедя Марамориш (Румунія), в колекції Темістокля та Орисі Вірст у місті Лес Іссамбр (Прованс, Франція) та багатьох приватних та офіційних колекціях в Україні та світі.

 

 

Коментарі