Новини

Історія особливої чернівчанки з інвалідністю, у якої досі немає точного діагнозу. Відео

Дівчинка практично не розмовляє, а ходити навчилася лише в п’ять років.

Як живуть люди з різною формою інвалідності? Як на них реагує суспільство та що заважає їм відчувати себе вільними у сучасному світі? «Шпальта» запускає новий проєкт «Відкриті», в якому знайомитимемо вас з історіями особливих людей.

Розповідатимемо про те, як змінюється життя родини, в якій народжується особлива дитина, та історії дорослих, котрі «не такі, як усі».

Перша героїня проєкту «Відкриті» –  7-річна Марго. Півтора року тому дівчинка вилізла з підгузків, навчилася ходити лише в 5 років, але досі не говорить. В Україні лікарі не можуть поставити їй точний діагноз.

Особливість дитини не зламала батьків. Вони переїхали жити з села у місто. А зараз вони наважилися на переїзд в іншу країну…

Читайте: Особлива Марго. Історія 7-річної чернівчанки з інвалідністю, у якої досі немає точного діагнозу

Нас попередили, що Маргарита не говорить, тож я дуже хвилювалася, як вона відреагує на нас незнайомих їй людей. Я не знала, чи вдасться нам із фотографинею знайти підхід до дівчинки та потоваришувати з нею. Але переживання були марними, бо щойно ми зайшли до парку і привіталися з її мамою, Марго сама підійшла до мене та взяла за руку. І повела до атракціонів. Поки наша героїня катається на «паровозику», спостерігаю за нею. Вибух емоцій, щира усмішка, але жодного слова… Детальну історію дівчинки читайте тут.

Читати також: Депатутка з «кришталевою» хворобою та чемпіон без кисті руки. Історії буковинців, які мотивують

 

 

Коментарі