Афіша, Новини

У Чернівцях зіграють виставу за новою книжкою Христі Венгринюк

Виступ можна буде побачити на Х ювілейному поетичному фестивалі «Meridian Czernowitz». 

5 вересня у Центральному палаці культури (пл. Театральна, 5, 3-й поверх) зіграють виставу за новою книжкою Христі Венгринюк. 

Виставу за книжкою «Про мого білого старого качура» поставить Народний драматичний театр імені Г. В. Агєєва. Режисер – Іван Данілін.

Письменниця анонсує подію у соцмережах так:

«Моя найкоротша книга, яку я писала найдовше. Власне, 8 років. Але, напевно, найважливіший текст, який створила. Десь виловлений між небом і землею. Ця вистава – як репетиція і проекція книжки. Запрошую», – написала Христя Венгринюк.

У коментарі «Шпальті» письменниця зізналася, що не знає, чого чекати від вистави, і чи сприймуть її книжку читачі. Книга ще не видана. Видання буде ілюстроване малюнками Христі.

«Я не знаю, чого очікувати від вистави, але команді Даніліна я довіряю. Це дуже складна книжка, але дуже глибока. Її можна прочитати за десять хвилин, але краще читати дозовано. У цій книжці історії життя кожної людини, хоча так точно видаватиметься не всім. Я довго не наважувалася на її видання і не знаю, якого сприйняття очікувати. А може й жодного. Часом книги відкриваються не всім… І допоки залишатиметься мода на легку, чтивну, масову літературу, інше письмо залишатиметься на маргінесах», – розповіла Христя Венгринюк.

Виставу зіграють у рамках Х ювілейного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz». Початок події о 22:00. Вистава триватиме годину. Вхід вільний.

Детальну програму ювілейного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz» можна подивитися тут. 

Коментарі