Новини

До Чернівців з офіційним візитом приїде делегація Представництва Європейського Союзу в Україні

У рамках візиту для всіх охочих проведуть низку заходів у Черніцях та Красноїльську. 

Фото: Dylan Gillis

2-3 вересня до Чернівців та Красноїльська з офіційним візитом приїде делегація Представництва Європейського Союзу в Україні.

У рамках візиту для всіх охочих проведуть низку інформаційних заходів, а саме:

2-3 вересня гра «Eurosession» для молоді на тему Європейського Союзу

9:00-10:30 у Красноїльську (вул. Дружби, 11, Красноїльська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів)
12:00-13:30 у ЧНУ ім. Ю. Федьковича (вул. Лесі Українки, 23)

Eurosession на європейську тематику – це гра, мета якої в розважальний спосіб підвищити рівень обізнаності молоді щодо Євросоюзу, країн-членів ЄС, їхніх визначних пам’яток, відомих діячів, творів культури, історичних подій, традицій тощо. Крім того, учасники гри матимуть змогу покращити інтелектуальні навички та відчути командний дух.

2 вересня з 12:30 до 14:00 публічна презентація «Пріоритети ЄС в Україні, огляд програм і можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС».

(Красноїльська селищна рада, вул. Штефана Чел Марі)

На заході ознайомлять із пріоритетами допомоги, яку Європейський Союз надає Україні. Також презентуватимуть довгострокові програми та проєкти в сфері бізнесу, освіти, культури, можливостей для молоді та ін., в яких українці можуть брати участь щонайменше до 2020 року. Крім того, розкажуть про інформаційні ресурси Представництва ЄС в Україні. Серед презентованих програм та проєктів: COSME, Enterprise Europe Network, Horizon 2020, Creative Europe, Erasmus+, EU Study Days та ін.  

2 вересня 16:00-19:00  дискусія-тренінг «European Projects Lab for NGOs»

(ЧНУ ім. Ю. Федьковича, вул. Лесі Українки, 23)

 Учасники заходу зможуть презентувати власні проєкти, які отримали грантову підтримку від ЄС, або поділитися своїми ідеями для грантових заявок. Також представники громадських організацій отримають експертну оцінку представлених проєктних ініціатив. Крім цього, проведуть антитренінг «Як НЕ отримати грант від донора». На ньому представники неурядових організацій у режимі реверсивного мозкового штурму дізнаються, що саме не варто робити, аби отримати грантову підтримку від ЄС.

Тренер: доцент кафедри соціальної і гуманітарної політики Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, керівник проєктів ГО «Інститут соціальної політики регіону» Олег Кулініч.

Подача заявок за посиланням: bit.ly/NGOs-training-2019  

3 вересня 15:00-18:00 – семінар «Участь у європейських торговельних форумах і виставках: можливості для українського бізнесу».

(Чернівецький центр розвитку місцевого самоврядування, вул. Університетська, 20)

Основні теми заходу:

  • як підприємцю обрати захід для результативного промотування свого бізнесу;
  • просування товарів і послуг у Європейській мережі підприємств (Enterprise Europe Network);
  • EEN календар як ефективний метод пошуку спеціалізованих бізнес-заходів та контактів із потенційними покупцями, партнерами та інвесторами;
  • практичні поради участі в торговельних виставках ЄС та інші.

Серед головних спікерів заходу: віцепрезидент представництва Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) з питань публічно-приватного партнерства і взаємодії з органами влади Сергій Козін та експерт Enterprise Europe Network-Ukraine Єгор Слободяник .

Реєстрація обов’язкова за посиланням: bit.ly/biz-seminar2019

Участь безкоштовна.

 

 

 

Коментарі