Новини

Буковинець Олег Миронець став віцечемпіоном України з легкої атлетики

Перший буковинець-чемпіон Європейських ігор здобув «срібло» на 800-метрівці.

21-23 серпня у Луцьку проходив чемпіонат України з легкої атлетики. Представники Чернівецької області здобули на національних змаганнях одну медаль. «Срібло» на дистанції 800 метрів виборов 21-річний Олег Миронець із Недобоївців Хотинського району. Він пробіг із результатом 1:48,17 та встановив особистий рекорд. До першого місця легкоатлету не вистачило усього 8 сотих секунди.

Читайте також: Іти до кінця. Інтерв’ю з першим буковинцем-чемпіоном Європейських ігор Олегом Миронцем

Завдяки цьому результату Олега Миронця відібрали на чемпіонат Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій серед дорослих, який відбудеться у Болгарії. Водночас на 400-метрівці спортсмена дискваліфікували.

«Хотів відібратися на чемпіонат світу в Доху (Катар) в естафету 4х400 (мікс), у якій ми виконали норматив. Але організатори в Луцьку чомусь дуже погано налаштували стартові колодки і вони вибивали фальстарт. Багато спортсменів скаржилися на це. А перемогти мені більше нічого не заважало», – розповів «Шпальті» Олег Миронець.

До фінальних забігів чемпіонату України також пробилися буковинці Олександр Данілов (6 місце на 400 м з бар’єрами), Еміль Ібрагімов (5 місце на 200 м) та Аліна Попадюк (5 місце на 200 м).

 

Коментарі