Афіша, Новини

Чернівчан запрошують узяти участь у тренінгу з каністерапії

Участь у дводенному тренінгу безкоштовна. 

30 та 31 серпня у Чернівцях відбудеться дводенний тренінг із каністерапії. Його проведе відомий в Україні спеціаліст Олександр Береговенко (Львів).

Як передає пресслужба Чернівецької міської ради, участь у тренінгу безкоштовна. Триватиме він з 11:00 до 17:00 години.

Цим тренінгом ГО «Джем ШМ» за підтримки ЧМР започатковують розвиток каністерапії на Буковині, ознайомлення і залучення спеціалістів із цього напрямку, підвищення мотивації до навчання у дітей, залучення до активної допомоги людям з особливими потребами власників собак, волонтерів, організації читань, арт-пікніків…

«Закордоном уже майже століття собак використовують як хвостатих терапевтів. В Україні ж увагу до каністерапії (лікування за допомогою собак) почали звертати лише нещодавно, визнали її позитивний вплив. Зокрема заняття за участю тварин (собак, коней) уже внесли до плану занять у закладах інклюзивної освіти. Проте, на відміну від коней, спеціально відібрані і підготовлені собаки є набагато доступнішими для комунікації з людьми. Нещодавно проведені експерименти на кафедрі екології в Чернівецькому національному університеті підтвердили, що лише присутність собаки під час тестів та екзаменів дозволила знизити рівень тривожності у студентів як першого, так і випускного курсів! А чого вартий лише ефект від організації візитів із собаками до дітей чи в геріатричні пансіонати», – йдеться у анонсі організаторів.

До участі в тренінгу запрошують фахівців, які працюють із дітьми та людьми з особливими потребами, спеціалістів, педагогів, реабілітологів, медиків, психологів, психотерапевтів, власників собак, кінологів, батьків особливих дітей, волонтерів, представників громадських організацій, бібліотек. Охочі мають попередньо зареєструватися тут.

Наступними заходами проєкту буде відбір та навчання собак, проведення занять із каністерапії, організація читань із собаками в бібліотеках, візити, арт-пікніки.

 

 

Коментарі