Афіша, Новини

Химерні паралелі. У Чернівцях відомі композитори імпровізуватимуть на поезії письменників

Звучатиме музика на слова Ігоря Померанцева, Пауля Целана та Христі Венгринюк.

8 вересня у Чернівецькій обласній філармонії відбудеться концерт «Химерні паралелі» квартету ім. Л. Ревуцького. Рефлексії на поезії Ігоря Померанцева, Христі Венгринюк та Пауля Целана творитимуть композитори Золтан Алмаші та Левко Ревуцький. Початок о 16:00.

Виступ відбудеться у рамках Х Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz.

«Оцінити всю химерність ситуації ви матимете змогу, коли я гратиму свою музику, – говорить композитор Золтан Алмаші. – Але не просто музику, а як рефлексію на поезії Ігоря Померанцева, Христі Венгринюк і Пауля Целана. Як відомо, музика і поезія часто існують паралельно. Часом ці паралелі химерні, квантові й перетинаються. Так виникає вокальна музика. Але перетинаються ці лінії і на рівні категорій, бо музика у своєму найкращому прояві є поезією, а поезія – музикою», – ідеться в анонсі події.

Нагадаємо, організатори вже оприлюднили детальну програму ювілейного поетичного фестивалю «Meridian Czernowitz». У програмі заходу – презентації книжок, дискусії, паради поетів, театральні постановки, концерти камерної та рокмузики, а також читання у різних локаціях міста.

Коментарі