Новини

Буковинський військовий візьме участь в Іграх Нескорених у Києві

Іван Герецун з Іспаса Вижницького району – єдиний представник Чернівецької області на змаганнях.

14 вересня у Києві відбудуться Національні ігри Нескорених. Це спортивні змагання, що проводять серед військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення і травми. У них візьмуть участь понад 200 осіб із різних областей. Від Буковини на Ігри Нескорених зареєструвався лише один військовий – 27-річний Іван Герецун із села Іспаса Вижницького району.

У 2014 році хлопець пішов на війну на Донбасі добровольцем. А вже через три місяці отримав численні осколкові поранення під час обстрілу позицій ЗСУ «Градом» на Луганщині. Потім проходив лікування і тривалу реабілітацію в Харкові, Києві, Львові та Чернівцях.

«Про Ігри Нескорених дізнався випадково із фейсбуку. Подав заявку і поїхав на тестування до Львова. Там усі не конкуренти, а побратими. Хочу своїм прикладом закликати інших хлопців брати участь у цих змаганнях», – розповів «Шпальті» Іван Герецун.

На Національних іграх Нескорених буковинець спробує свої сили у бігу та стрибках у довжину. Водночас головна мета змагань – долати не суперників, а себе та свої поранення.

«Ігри Нескорених покликані вивести людей із того стану, в якому вони були на війні. Щоб вони повернулися в це життя, щоб більше спілкувалися з людьми», – сказав військовий.

Після змагань визначать 20 спортсменів, які представлятимуть Україну на світових Іграх Нескорених-2020 у Гаазі (Нідерланди).

Фото Ірини Болести

 

Коментарі