Новини

На Буковині відкрили п’яту амбулаторію загальної практики сімейної медицини

Амбулаторія обслуговуватиме близько 4000 осіб – жителів села Горбового.

У селі Горбовому Герцаївського району 9 серпня відкрили п’яту амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Її вартість 6 910,399 гривні. Будівництво медичного закладу розпочали у грудні 2018 року, повідомили у пресслужбі Чернівецької ОДА.

У приміщенні новозбудованої амбулаторії виконали оздоблювальні роботи з використанням сучасних будівельних матеріалів. Змонтували високоефективний твердопаливний опалювальний котел та очисну установку. Для маломобільних груп населення облаштували пандус і внутрішню вбиральню.

Амбулаторія обслуговуватиме близько 4000 осіб жителів села Горбового. В амбулаторії постійно працює двоє сімейних лікарів, а також два лікарі-сумісники. Головна лікарка – Ауріка Курікуру. Завідувачка філії – Аліна Танас.

Амбулаторія оснащена сучасним обладнанням, тут є все необхідне для гінекологічних оглядів, наявні тест-стрічки для виявлення ВІЛ-інфекції, гепатитів, апарат для визначення рівня цукру в крові, кардіограф, тропоніни (визначення інфаркту міокарда), кольпоскоп, офтальмоскоп, отоскоп, дерматоскоп.

За словами в. о. голови Чернівецької ОДА Михайла Павлюка, на черзі  відкриття амбулаторій у селах Мамаївцях Кіцманського та Мілієвому Вижницького районів.

Також Михайло Павлюк вручив керівництву закладу ключі від транспортного засобу, що обслуговуватиме амбулаторію у Горбовому.

Коментарі