Афіша, Новини

Як у Чернівцях відзначатимуть День Прапора та День Незалежності. Програма

У театрі покажуть виставу, а у філармонії відбудеться світова прем’єра симфонії «День Незалежності»

фото shpalta.media

У Чернівцях уже готовий проєкт плану відзначення Дня Незалежності. Святкування триватиме не один день, передає пресслужба Чернівецької ОДА.

Фестивалі, культурно-освітні заходи, виставки, концерти, приурочені до найбільшого державного свята, розпочнуться вже цими вихідними, а саме з фестивалю «Памір Фест» на горі Томнатик (територія колишньої радіолокаційної станції «Памір»).

21-25 серпня в Чернівецькому обласному музеї народної архітектури і побуту відбуватиметься фестиваль-конкурс «Рідний край Україна».

23-25 серпня у Вижницькому та Путильському районах пройде фестиваль мототуризму «Шлях мольфара-2019 «Примівник», відкриття 23 серпня о 16.00.

22-23 серпня у Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться виставка з фондів музею «України серпень золотий», а 22 серпня в обласному художньому музеї – виставка однієї картини: Л. Дуб «Вільними просторами».

Офіційні заходи 23 серпня з нагоди Дня Прапора України та 24 серпня з нагоди 28-ї річниці Дня Незалежності України традиційно пройдуть у Чернівцях із залученням широкого кола громадськости.

Так, 23 серпня на площах міста відбудеться церемонія підняття великого Державного Прапора України та святкова хода (час і місце початку уточнюється). Цьогоріч організатори відмовилися від проведення святкового концерту в філармонії, натомість вітання керівництва області та міста, а також вручення нагород відбудеться на Центральній площі.

Опісля о 12:00 усіх охочих запрошують до драмтеатру ім. О. Кобилянської переглянути виставу «Трагедія бунту».

Ввечері обласна філармонія ім. Д. Гнатюка представить світову прем’єру «Ціна Незалежності» (симфонію, написану в радянському концтаборі).

24 серпня – День Незалежності розпочнеться молебнем за Україну в усіх храмах нашого краю.

О 10:00 представники влади, духовенства та громадськости покладуть квіти до пам’ятника Героям Буковинського куреня. О 10:30 – покладання квітів до пам’ятника Т.Шевченку, стели загиблих в АТО на Центральній площі. Об 11.30 на Центральному кладовищі відбудеться панахида та покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні та загиблих в АТО.

Ввечері 24 серпня о 17:30 у залі органної та камерної музики відбудеться закриття фестивалю органної музики, присвячений 28-ій річниці незалежности України.

Коментарі