Новини

У Чернівцях до районних судів набирають кандидатів у присяжні

Хто може стати присяжним.

Фото unsplash.com, Білл Оксфорд

У Чернівцях триває набір кандидатів у присяжні Першотравневого, Садгірського та Шевченківського районних судів міста. Про це повідомляє пресслужба Чернівецької міської ради.

Зокрема присяжним може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду.

Громадяни, які не можуть стати присяжними:

1) визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними;

2) які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків присяжного;

3) які мають незняту чи непогашену судимість;

4) народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники правоохоронних органів (органів правопорядку), військовослужбовці, працівники апаратів судів, інші державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, адвокати, нотаріуси, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вищої ради правосуддя;

5) особи, на яких упродовж останнього року накладали адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення;

6) громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років;

7) особи, які не володіють державною мовою.

Тим, хто відповідає усім цим критеріям і мають бажання стати присяжними районних судів Чернівців, потрібно звернутися до 5 вересня 2019 року з відповідною заявою до Чернівецької міської ради.

За консультаціями звертайтеся в юридичне управління Чернівецької міської ради (площа Центральна,1, 3 поверх, кабінет №306-307, тел. 55-36-60, 550954).

 

Коментарі