Новини

У Чернівцях відкрили виставку фотографій, на яких жінки годують грудьми у громадських місцях. Фото

Виставка спрямована на підвищення культури сприйняття жінок-годувальниць у суспільстві. 

Сьогодні, 2 серпня, у медіацентрі «Bell Vue» (вул. О. Кобилянської, 2) у Чернівцях відкрили фотовиставку «Годування грудьми у публічному просторі».

На ній представили серію фотографій, які показують реальних жінок і як вони годують грудьми у соціумі Львова: на вулиці, у громадському транспорті, на ринку та в магазині.

Як повідомляють організатори, виставка спрямована на підвищення культури сприйняття жінок-годувальниць у суспільстві.

«Фотовиставка показує жінку, яка годує грудьми у публічному просторі та якій не потрібно переховуватися від навколишнього світу, як невід’ємну повсякденну частину суспільства. Стигматизація і сексуалізація жіночого тіла перешкоджають жінкам перебувати у громадському просторі під час процесу годування. Для уникнення незручних ситуацій та звинувачень вони змушені залишатися вдома ізольованими до моменту, допоки дитина на грудному вигодовуванні», − кажуть організатори.

Цією виставкою вони хотіли нагадати суспільству, що годування грудьми – майже непомітний та важливий процес, який задовільняє базову фізіологічну потребу дитини у їжі та сприяє реалізації низки емоційних та психологічних потреб. І це – невід’ємне право жінки розпоряджатися своїм тілом та бути у публічному просторі.

Цей проєкт є результатом співпраці різних людей: моделей, фотохудожниць, кураторок – на Резиденції солідарності від Феміністичної майстерні.

Коментарі