Новини

Чернівчан закликають вакцинуватися від дифтерії і правця

У комунальних підприємствах Чернівців є вакцина.

В Україні стартувала кампанія з вакцинації від дифтерії і правця. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила керівниця МОЗ Уляна Супрун.

Щеплення від дифтерії мають отримувати всі — і діти, і дорослі впродовж усього життя кожні 10 років.

«В Україні досить низький рівень вакцинації проти дифтерії: щеплення мають лише 70% дітей, а дорослі — ще менше, тож у МОЗ планують вакцинувати 95% населення України», – йдеться у повідомленні.

Регіональна координаторка з підтримки реформи охорони здоров’я у Чернівецькій та Івано-Франківській областях програми U-LEAD з Європою Наталія Гусак пише, що торік ревакцинувалася від правця і дифтерії у першій поліклініці Чернівців безкоштовно.

Як зробити щеплення:

запишіться в електронній черзі до свого лікаря чи терапевта, можна онлайн (посилання тут);
– у назначений час прийдіть (без черги) і зробіть вакцину.

На сайті eliky.in.ua Наталія Гусак перевірила наявність вакцини в наших комунальних підприємствах від дифтерії і правця. Їх є достатньо. Єдине, що КНП поліклініка №1 і КНП ЦПМСД «Роша» не опублікували залишки цієї вакцини.

Дітям роблять щеплення вакциною АКДП у 2, 4 та 6 місяців. Ревакцинацію проводять у 18 місяців, 6 та 16 років. Далі необхідно вакцинуватися повторно кожні 10 років.

Дорослим, які не були раніше вакциновані або не мають записів про відповідні щеплення, для захисту від дифтерії та правця необхідна триразова вакцинація АДП-М. Між першим і другим щепленнями інтервал повинен бути не менше 30 днів та шість місяців між другим і третім щепленнями.

 

Коментарі