Новини

У Чернівцях планують списати тролейбус 2005 року випуску

Транспортний засіб, якому всього 14 років, стане донором запчастин для інших машин.

SONY DSC

«Чернівецьке тролейбусне управління» планує списати тролейбус марки «ЛАЗ – 52522» 2005 року випуску (реєстраційний номер 2014). Про це йдеться у відповідному проєкті рішення виконкому міської ради, яке мають розглядати 28 серпня. Досі 14-річний тролейбус возив чернівчан на маршруті №2.

«Це не молодий тролейбус, львівський завод дає йому 10 років гарантії. ЛАЗ не можна рівняти з тією ж чеською «Шкодою», це все одно, що порівняти «Запорожець» і «Мерседес». На «Шкоді» рама тримає 30-35 років, а на ЛАЗі рами немає, тут так звана ферма, і вона повністю гнила», – пояснив у коментарі «Шпальті» в. о. начальника ЧТУ Михайло Олексюк.

За його словами, для порівняння наймолодшій «Шкоді», яку списувало ЧТУ, було 28-29 років.

Читайте також: Як відродити електротранспорт у Чернівцях. Михайло Олексюк про минуле й теперішнє ЧТУ

Спочатку цей тролейбус українського виробництва планували відремонтувати. Але, зібравши технічну раду, з’ясували, що потрібно робити новий каркас. А це зовсім невигідно. Тож списаний транспортний засіб має стати донором запчастин для інших машин.

«Агрегати демонтуємо і використаємо для підтримки інших ЛАЗів, заберемо мости, мотори, штанги та скло. Тільки гнилий каркас поріжемо і здамо на металобрухт», – розповів Михайло Олексюк.

Наразі у «Чернівецькому тролейбусному управлінні» залишилося ще сім подібних тролейбусів марки «ЛАЗ – 52522».

Тролейбус «ЛАЗ – 52522»/Фото uk.wikipedia.org

 

Коментарі