Афіша, Новини

Чернівчан запрошують на вечірній велопробіг містом

Маршрут велопрогулянки тривалістю півтори години проклали від Соборної площі вулицями Героїв Майдану, Щербанюка, Небесної Сотні та Комарова.

Фото Юлії Драган

У четвер, 1 серпня, з 21:00 до 22:30 у Чернівцях проведуть вечірній велопробіг містом. Маршрут велопрогулянки тривалістю півтори години проклали від Соборної площі вулицями Героїв Майдану, Щербанюка, Небесної Сотні та Комарова. Захід у місті проводять не вперше. За словами голови Чернівецької асоціації велосипедистів, нині прихильники велоспорту хочуть систематизувати цей захід.

«Хочемо постійно нагадувати велосипедистам, що для вечірніх поїздок містом велосипед повинен бути оснащений усім необхідним, а саме: ліхтарем спереду та позаду, відбивачами на колесах та, якщо можливо, на педалях. Також дуже важливо, щоб сам велосипедист правильно одягався – у яскравий або світлоповертальний одяг. Також важливо, аби водії розуміли, що велосипедист і вдень, і вночі – учасник дорожнього руху. Тому має право рухатися проїжджою частиною, дотримуючись усіх правил дорожнього руху», – розповів у коментарі «Шпальті» голова Чернівецької асоціації велосипедистів Семен Кошоватий.

Велосипедистів очікують на Соборній площі з 21:00 по 21:10. За 5 хвилин вони формують колону та о 21:15 виїжджають із площі. Фініш планують о 21:50. З цього часу і до 22:30 — спілкування та спільні фотосесії.

Велоприхильників закликають не запізнюватися і брати з собою друзів. А також обов’язково перевірити велосипед на справність.

 

Коментарі