Новини

ЧНУ на 13 місці у рейтингу найпопулярніших ЗВО України

Станом на 25 липня у ЧНУ зареєстрували 15 315 абітурієнтів.

У Чернівцях завершився прийом заяв від абітурієнтів на основі повної загальної середньої освіти для здобуття ступеня бакалавра. Сьогодні, 26 липня, оприлюднять списки абітурієнтів, зарахованих на бюджет. Про це повідомляють на сайті ЧНУ.

Станом на 25 липня у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича зареєстрували 15 315 заяв, серед яких 9 170 – на бюджет. Таким чином, за даними Єдиної держбази електронної освіти, ЧНУ займає 13 місце рейтингу найпопулярніших ЗВО України серед 100 запропонованих.

Перші місця цьогорічного списку повторюються з минулорічними. Лідерами за кількістю заяв є Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка та Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського.

Проте інші показники можна спостерігати в рейтингу ЗВО з найбільшим середнім конкурсним балом (СКБ). Інтернет-ресурс «Освіторія», проаналізувавши поточні дані ЄДЕБО, склав топ регіонів, у закладах освіти яких найбільш напружена конкуренція серед вступників. Де перше місце наразі отримали львівські ЗВО з середнім конкурсним балом 162,1. Чернівецька область опинилася на другому місці, третє місце рейтингу закріпилося за Києвом – 158,7 балів.

Коментарі