Афіша, Новини

Сім концертів за місяць. У Чернівцях проведуть фестиваль органної музики

У залі органної та камерної музики виступлять музиканти з України, Франції, Хорватії, Чехії та США.

У Чернівцях із 24 липня по 24 серпня триватиме фестиваль органної музики. Він присвячений 28-ій річниці незалежности України. Впродовж місяця у залі органної та камерної музики (вулиця Українська, 30) виступатимуть артисти з України, Франції, Хорватії, Чехії та США. Загалом у рамках фестивалю дадуть сім концертів, кожен із яких починатиметься о 18:30. Стартують 24 липня програмою французів П’єра (орган) та Августіна (труба) Зевортів.

П’єр Зеворт – титульний органіст готичного собору Saint-Germain-l’Auxerrois середньовічного міста Дурдана, що за 60 кілометрів від Шартра. Як органіст він володар декількох престижних премій, зокрема консерваторії Рамо та Schola Cantorum у Парижі та в Бордо. Програма виступу П’єра Зеворта пройнята містикою сакральности французьких композиторів, котрі творили за органами майстрів 18 cтоліття. Торік він також виступав у Чернівцях.

Пізніше для чернівчан гратимуть Едмунд Андлер Боріц із Хорватії, Олена Удрас та Світлана Бардаус з України, Макс Швіммер та Гейл Арчер із США, Петер Плани з Чехії та ще один гість із Франції – Жан-Марі Леруа.

 

Коментарі