БУР у дії. У Чернівцях волонтери розпочали ремонт помешкання багатодітних сімей. Фото

До Чернівців приїхав волонтерський табір «Будуємо Україну разом».

До Чернівців приїхав волонтерський табір «Будуємо Україну разом», участь у якому беруть добровольці з усієї України.

Менеджер проекту «Бурчик» Влад Данильченко каже, що раніше під час вибору сімей максимально пріоритетними були родини військових чи переселенців. А зараз працюють у багатодітних сім’ях, де немає одного з батьків або де є батьки, які потребують допомоги.

«Ми максимально співпрацюємо з соціальними службами. Завжди є місцеві активісти, які хочуть і готові щось робити, а ми їх підтримуємо. Вони готові працювати в своєму місті. БУР їм допомагає», – каже він.

Родини обирали понад з 10 нужденних у лютому 2019. Обов’язковою умовою є те, що сім’ї, в яких працюватимуть волонтери, мають бути без шкідливих звичок. У Чернівцях БУР допомагає двом багатодітним родинам – Анжели Рудик та В’ячеслава Гулковського, – каже головна спеціалістка відділу у справах сім`ї та молоді Світлана Олексійчук.

«В’ячеслав Гулковський самостійно виховує трьох дочок. Волонтери зроблять для дівчат повноцінну дитячу кімнату», – розповідає вона. 

В’ячеслав – батько-одинак, який виховує трьох прекрасних донечок. Із роботою не вистачає часу на дітей. Але, незважаючи на це, він допомагає дівчатам у грі на музичних інструментах та вчить їх ткацтва. Їхній сім’ї необхідна затишна й світла дитяча кімната. На її стіні волонтери планують намалювати з дівчатами велику картину, що прикрашатиме оселю.

Сьогодні добровольці почали ремонт у дитячій. Хлопці пошпаклювали стіни, закупили все необхідне. Будівельні матеріали закупили за гроші грантів БУРу.

Ще одна сім’я, де також зроблять ремонт – родина Анжели Рудик. Вона – мати чотирьох дітей, яка перенесла операцію, тому коштів на ремонт помешкання катастрофічно бракує. Табір БУР займатиметься побудовою нової кімнати для дітей та створенням нового фундаменту біля будинку, адже старі стіни роблять його аварійним.

Окрім допомоги сім’ям, волонтери розпочнуть капітальний ремонт нового молодіжного центру Чернівців «Резиденція молоді» за адресою: вулиця Головна, 41. Цей простір створили торік у жовтні, але дане міською радою приміщення потребує капітального ремонту. Два тижні волонтери з усієї України робитимуть дві кімнати, де буде лекторій та коворкінг для молодих чернівчан.

Під час табору всі охочі можуть долучитися до ремонту помешкання багатодітних сімей, які цього потребують.

 

Фото Ірини Болести

   

Залишити відгук