Новини

Відтворювали традиційні зажинки. У Музеї просто неба відбулося обласне етносвято. Фото

Під час якого відвідувачів розважали народні колективи з Буковини і сусідніх областей, а також гурт «Коко Меланж» із Києва.

20 липня у Музеї просто неба провели обласне етнографічне свято «Хліб наш насущний…»

Як повідомила у коментарі «Шпальті» заступниця директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Людмила Федірчик, такий фестиваль у Чернівцях відбувається уперше.

«У селі люди знають про всі традиції та безпосередньо беруть у них участь. Проте вони залишаються і надалі в селі. Там влаштовують різні фестивалі на кшталт Дня поля, Дня першого снопа, адже таким чином вони показують своє шанобливе ставлення до хліба. У місті населення трохи забуло про це. Тому, аби нагадати, яка це важка праця, ми на базі музею започаткували фестиваль «Хліб наш насущний…», – розповідає Людмила Федірчик

Упродовж дня працівники музею показували людям, як раніше косили, в’язали снопи та молотили ціпами жито.

Окрім цього, на етнографічному святі випікали свіжий хліб та прогощали ним охочих.

На святі виступили народні колективи з районів нашої області, а також із Тернопільщини та Івано-Франківщини. Зокрема виступили заслужена артистка України Ірина Стиць, лауреат мистецької премії імені Назарія Яремчука Мирослав Матейчук, співачка Оксана Коваленко та етногурт «Коко Меланж» із Києва.

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі