Новини

БУР. У Чернівцях волонтери з усієї України ремонтуватимуть помешкання двох багатодітних сімей

Також вони розпочнуть капітальний ремонт нового молодіжного центру Чернівців «Резиденція молоді».

Фото з facebook БУРу

З 22 липня до 4 серпня у Чернівцях відбудеться волонтерський табір «Будуємо Україну разом». Участь у ньому візьмуть волонтери з усієї країни.

Під час табору ремонтуватимуть помешкання двох багатодітних сімей, які цього потребують. Також волонтери розпочнуть капітальний ремонт нового молодіжного центру Чернівців «Резиденція молоді».

«Основним завданням роботи у волонтерському таборі є допомога соціально незахищеним сім’ям з облаштування їхніх помешкань. У Чернівцях ми допомагатимемо двом родинам», − повідомляють організатори.

Перша сім’я – Анжели Рудик. Вона – мати чотирьох дітей, яка перенесла операцію, тому коштів на ремонт помешкання катастрофічно бракує. Табір БУР займатиметься побудовою нової кімнати для дітей та створенням нового фундаменту біля будинку, адже старі стіни роблять його аварійним.

Друга сім’я – В’ячеслава Гулковського. Він батько-одинак, який виховує трьох прекрасних донечок. Із роботою не вистачає часу на дітей. Але, незважаючи на це, він допомагає дівчатам у грі на музичних інструментах та вчить їх ткацтва. Їхній сім’ї необхідна затишна й світла дитяча кімната. На її стіні волонтери планують намалювати з дівчатами велику картину, що прикрашатиме оселю.

Окрім допомоги сім’ям, також розпочнуть ремонт приміщення молодіжного центру за адресою: вулиця Головна, 41. Цей простір був створений торік у жовтні, але дане міською радою приміщення потребує капітального ремонту. Два тижні волонтери з усієї України робитимуть дві кімнати, де буде лекторій та коворкінг для молодих чернівчан.

Долучитися до ремонту молодіжного центру може кожен охочий. Про це у фейсбуку написала головна спеціалістка відділу у справах сім’ї та молоді Чернівецької міської ради Світлана Олексійчук.

«Попереду гарячих 2 тижні роботи, нових вражень, знайомств та втілення мрії – в Чернівцях нарешті запрацює молодіжний центр «Резиденція молоді». Якщо ти маєш бажання допомагати і не знаєш, як цікаво провести 2 найближчих тижні, то Чернівці тебе чекають. Як каже наша команда, «молцентр сам себе не побудує». А ще нам треба спонсорська підтримка, будемо раді будь-якій допомозі. За нами «не заржавіє», – йдеться в дописі Світлани Олексійчук. 

Будуємо Україну разом (БУР) – це волонтерський табір, який через спільну працю об’єднує активну молодь, виховує в ній соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України. Діяльність проекту почалася з м. Краматорська, де 2014-го вони відновили 25 квартир, що були зруйновані під обстрілами. З того часу провели 42 табори, в яких взяли участь 2072 волонтери. Разом із ними БУР допоміг відремонтувати домівки 170 сім’ям та створив 12 молодіжних платформ по всій Україні.

Коментарі