Новини

Який вигляд нині має шаховий павільйон у Центральному парку Чернівців

Проєкт переміг у «Бюджеті участі» та функціонує уже понад рік у місті.Шаховий павільйон у Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка працює з 1 червня минулого року. Свій проєкт щодо облаштування павільйону для гри в шахи Максим Дупешко подав позаторік на бюджет участі та став одним із переможців. Тоді архітекторкою павільйону стала Анна Хабренко.

Директор парку Юрій Венгринюк у коментарі «Шпальті» розповів, що павільйон, особливо у сонячну погоду, нині користується попитом у чернівчан.

«Сам «Бюджет участі» передбачає тільки некомерційні проєкти. Шаховий павільйон – один із них.  Якщо коротко, його запропонували, зробили, подали. Потім за нього проголосували люди і, відповідно, проєкт став виграшним. Сьогодні жителі та гості Чернівців можуть прийти до нас. Тут, на охоронному пості, є шість комплектів шахів. Кожен може взяти набір, пограти, повернути і піти. Ми і зараз уважно стежимо за павільйоном, встановили там камери, провели освітлення. Щодня прибираємо, тому сподіваюся, і чернівчанам, і гостям приємно проводити там час», – розповів Юрій Венгринюк.

Також керівник парку зазначив, що цьогоріч у «Бюджеті участі» знову є проєкти, заплановані для реалізації. Зокрема «Творча вітальня» – це камерний невеличкий простір. Тут можуть виступати поети, письменники, музичні колективи. Новий вільний простір не передбачає бетону, асфальту чи плитки – тільки гумове спеціальне покриття. Активісти хочуть  облаштувати «вітальню» так, аби там було комфортно перебувати і тим, хто виступає, і тим, хто слухає.

 

 

Коментарі