Новини

Немає грошей. Басейн у школі №27 у Чернівцях не відкриють цього року

Наразі на об’єкті розпочали роботи з добудови мансардного поверху.

Фото/Річард Р, nsplash.com

У приміщенні басейну школи №27, що на вулиці Воробкевича, розпочали роботи з реконструкції. Зокрема демонтують старий дах та виконують роботи з надбудови мансардного поверху.

Однак на реконструкцію басейну наразі немає коштів, оскільки на конкурсі від Міністерства освіти і молоді Чернівцям відмовили профінансувати цей об’єкт. Про це у коментарі «Шпальті» повідомила начальниця управління капітального будівництва Чернівецької міської ради Василина Маковійчук.

За її словами, наразі є тільки 5,4 млн гривень із міського бюджету. Цих коштів вистачить лише на добудову мансардного поверху та перекриття даху приміщення.

«Ми подавали заяву на отримання коштів (це 18 млн грн) на реконструкцію басейну у школі №27 на конкурс від Міністерства освіти та молоді (конкурс на цьогорічне фінансування об’єктів із басейнами 25-50 метрів). Та оскільки наш басейн у підпорядкуванні освіти, його зняли з конкурсу. Днями ми отримали письмову відмову з Міністерства», – каже Василина Маковійчук.

І це попри те, що рішенням сесії міської ради передбачено після реконструкції перевести цей об’єкт як окрему спортивну установу міста.

Наразі управління подало заяву на отримання субвенції з державного бюджету на завершення робіт.

Загалом кошторисна вартість об’єкта становить понад 26 млн гривень.

Згідно з проектом, приміщення мають повністю перепланувати, облаштувати горище і підвал та зали для занять спортом. Також виконати реконструкцію старого басейну та зробити ще один для дітей.

Роботи, згідно з тендером, мали виконати до грудня 2019 року.

 

Коментарі