Новини

Штраф від 340 до 1700 гривень. Де заборонено розміщувати політичну рекламу у Чернівцях

Управління контролю за благоустроєм міської ради закликає кандидатів у народні депутати, керівників штабів кандидатів контролювати розміщення своїх політично-агітаційних матеріалів.

Фото Paweł Czerwiński

Громадян та політичні партії, які проігнорують вимоги закону, розміщуючи політично-агітаційні матеріали, будуть притягувати до адміністративної відповідальності та штрафувати. Про це повідомляє управління контролю за благоустроєм Чернівців.

«Із початком виборів, незважаючи на те, що у Чернівцях визначені спеціальні місця для розміщення політично-агітаційних матеріалів, окремі кандидати у народні депутати та їхні штаби розміщують політичну рекламу на стовпах, електроопорах, парканах, фасадах будинків, зупинках громадського транспорту, деревах, лавках, МАФах, чим порушують Правила благоустрою та псують естетичний вигляд міста, завдають шкоди комунальному майну – елементам благоустрою», – йдеться у повідомленні інспекції.

За порушення Правил благоустрою притягуватимуть до адміністративної відповідальності за ст. 152 КУпАП. Штраф становить від 340 до 1700 гривень.

Де дозволено розміщувати матеріали передвиборчої агітації:

– на спеціально встановлених стендах;

– дошках оголошень у під’їздах;

– на наявних носіях зовнішньої реклами за угодами з їхніми власниками. 

Де заборонено розміщувати матеріали передвиборчої агітації:

– на стовпах;

– електроопорах;

– парканах;

– фасадах будинків;

– зупинках громадського транспорту;

– деревах;

– лавицях;

– МАФах.

 

Коментарі