Новини

Камінь справжніх імператорів. У Чернівцях можна придбати ексклюзивний природний травертин Silver Stone

Для того, аби відчути дух античності, зовсім не обов’язково летіти до Греції чи Італії. Достатньо придбати природний декоративний камінь Silver Stone і він вмить перенесе вас на декілька тисяч років у минуле. (Партнерська публікація)

Турецька компанія Silver Stone уже майже 20 років виготовляє продукцію з натурального декоративного каменю, гармонійно поєднуючи в ній традиції з сучасністю. В Україні такого асортименту якісного природного каменю – травертину, оніксу, мармуру, граніту, сланцю тощо – ще не було. Та віднедавна у Чернівцях працює єдине в нашій країні представництво Silver Stone, де можна придбати цей особливий продукт.

«Ідея привезти природний камінь в Україну виникла на одній із виставок будівельно-оздоблювальних матеріалів у Стамбулі. На ній була представлена продукція Silver Stone. Втім, від «першого знайомства» до остаточного прийняття рішення минуло декілька років. Колорит міста, гармонія Сходу та Заходу тільки підсилили бажання відкрити представництво в нашій країні, каже директор декор-центру Bellomuro Михайло Труфин.

Для України натуральний камінь цього бренду є новинкою. З-поміж усього асортименту у нас, як правило, представлений травертин – справжнє багатство форми, фактури та кольору. Він нічим не поступається мармуру. Ця порода свого роду «золота середина» між вапняком і мармуром. Травертин легкий, пористий і при цьому міцний. А за рахунок природного походження може мати безліч відтінків. Унікальне поєднання білого, ніжно-молочного, яскраво-червоного, теракотового, жовтого, синього та ще сотень відтінків стануть ковтком свіжого повітря для будь-якого інтер’єру. Поки що у нас є 10 видів такого каменю, проте асортимент на замовлення значно ширший. Зазвичай те, що представлено на ринку, штучно створене та забарвлене. Камінь Silver Stone унікальний тим, що він на 100% природний і екологічний. Та й використовувати його можна як для внутрішнього, так і для зовнішнього оздоблення».

Камінь, створений з любов’ю

У Туреччині є чимало родовищ травертину (поблизу міст Денізлі, Ескішехіра, Афьона, Сіваса тощо), і в кожному з них камінь відрізнятиметься. Його колір та якість залежать від температури води і повітря, де добували камінь, обсягу вуглекислого газу, освітленості тощо. Наприклад, якщо порода залягала у стоячій воді, то камінь буде міцним, цільним. Якщо він був поруч із потоками води (наприклад, водоспадом), то буде пористим.

Процедура видобування повністю механізована. Камінь добувають великими брилами, відтак доставляють на завод. Уже там, залежно від виду, його обробляють – за необхідності шліфують, розколюють на менші шматки. А ось набірний камінь кріплять на сітку 30х30 см лише вручну. Фахівець із загального масиву камінців вибирає ті, які підходять за візерунком і розміром, формуючи плитку. Тому кожен виріб Silver Stone створений з любов’ю.

Яскрава індивідуальність природного каменю

Нині природний камінь набуває рис практично ідеального матеріалу. Невибагливий у догляді, міцний, не боїться температурних перепадів та вологи – переваги натурального матеріалу очевидні. Часто його обирають практичні господарі, котрі не мають бажання щороку витрачати сили та енергію на косметичний ремонт.

Природний камінь може стати яскравим акцентом інтер’єру або непомітно влитися у простір, доповнивши його. Головне – підібрати відповідний камінь. Але з Silver Stone це не тільки легко, а й приємно.

Своєю продукцією Silver Stone доводить, що навіть в епоху ґаджетів, космічних ракет і штучного інтелекту людині необхідно зберігати зв’язок із природою і традиціями. Адже натуральний камінь – це значно більше, ніж просто матеріал. Він, як результат складних геологічних процесів, що тривали тисячоліттями, розкриває справжню історію, яку точно захочеться дослідити.

Зануритися в історію та побачити все багатство кольору і фактури натурального декоративного каменю Silver Stone можна за адресами:

пр. Незалежності, 90, декор-центр Bellomuro

вул. Миколаївська, 40, ТОВ GricoGroup

Телефонуйте: +380 50 28 79 213; +38 066 00 99 888.

 

Коментарі