Новини

Як на Буковині відзначають день народження Івана Миколайчука. Фото

Святкування завершиться 17 червня.

фото прес-служби Чернівецької ОДА

З 14 по 16 червня на Вижниччині та Кіцманщині проходить 4-ий Всеукраїнський фестиваль кіно та пісні «Миколайчук-фест», присвячений 78-й річниці від дня народження кіносценариста та актора, нашого земляка Івана Миколайчука. З нагоди цього свята на Буковину приїхали митці українського кіно.

У рамках цьогорічного святкування організували Всеукраїнський кінофестиваль «Іванова переберія», нічний кінозал у Вижниці та народні гуляння у Чорториї.

«Кінопрокат започаткував це свято, і традиційно ми приймаємо на Буковині делегацію спілки кінематографістів. Запросили багато кіномитців, заслужених та народних артистів України. Очолює делегацію з Києва голова спілки кінематографістів України, директор кіностудії О. Довженка, народний артист України Олесь Янчук. З ним приїдуть кінорежисер Аркадій Микульский, кінознавці Лариса Брюховецька та Володимир Войтенко, актори театру і кіно Юрій Рудченко (знімався у фільмах Миколайчука), Алла Сергійко, Іван Гаврилюк, Олександр Ігнатуша та інші»», – розповіла у коментарі «Шпальті» керівниця КП «Чернівецький кіновідеопрокат» Людмила Калінкауцька.

У перші два дні фестивалю на нічному кінозалі організували показ фільмів за участю Івана Миколайчука та урочистий мітинг на подвір’ї батьківської хати митця.

16 червня відвідувачі фестивалю побувають у музеї-садибі Назарія Яремчука. Увечері знову проведуть нічний кінозал.

Святкування завершаться 17 червня показом фільмів за участю Миколайчука.

Програма заходів:

фото прес-служби Чернівецької ОДА

 

 

Коментарі