Новини

До Чернівців із зони ООС повернулися військові. Фото

Десантники пройшли урочистою колоною містом.12 червня до Чернівців із зони ООС повернулися військові 3-ї батальйонної тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Урочистою ходою з військової частини, що на вулиці Січових Стрільців, воїни пройшлися до площі Центральної. Саме там відбулася офіційна зустріч-святкування. Військових нагородили почесними грамотами та орденами – пожиттєво чи посмертно. Присутніх вітали українськими піснями вихованці палаців культури, а також виступами від військового оркестру.

Яна разом із маленькою донечкою прийшли зустрічати чоловіка. Каже, востаннє з ним бачилася, коли донька тільки-но народилася.

«Поїхали у жовтні – приїхали у червні. Сьогодні вже бачилися вранці. Перша емоція? Звісно, радість. Він, щоправда, трохи у приємному шоці, як донечка виросла. Не можу планувати чи не планувати відпускати його. Він воїн. Це його робота», – розповіла жінка.

Михайло Мироняк із Заставнівщини воював у Широкиному під Маріуполем. Чоловік розповідає: вдома не був сім із половиною місяців.

«І жінку, і дітей сьогодні вже бачив зранку. Багато радості. Нині трохи відпочити, а восени – знову в бій. Довгих канікул не буде. Такі паради потрібні. І люди хочуть подивитися на нас, і нам приємно пройтися містом. Глянути, як воно змінилося за цей час. Нові будівлі, все чистенько, прибрано. Радіємо – значить, не дарма там», – каже чоловік.

Фото Ірини Болести

 

 

Коментарі