Новини

Бути собою. Оксана Сірак-Кондратьєва презентувала у Чернівцях благодійну фотовиставку. Фото

У своїх роботах авторка показала незвичайний погляд на те, що нас оточує.

11 червня у «Галереї на Штейнбарга» відкрили благодійну фотовиставку «Очима з неба: гармонія та розвиток людини» Оксани Сірак-Кондратьєвої. Авторка презентувала свої роботи, у яких показує незвичний погляд на те, що нас оточує. Гостей заходу зустрічали міми.

«Це не ті фотороботи, до яких звикли. Хотілося зупинити момент і задуматися про життя. Часто ми не помічаємо краси, повз яку проходимо. Я – економістка, працювала головною бухгалтеркою, у мене 24 роки стажу, маю свою бухгалтерську фірму. Також я судова експертка з економічних питань, консультую з питань законодавства. У моїх фотороботах зовсім інший погляд. Адже аби стати успішною людиною і якісно консультувати, я почала розвивати розум, навчилася швидкості та ясності мислення й пам’яті тощо. Чистота розуму сприяє швидкому мисленню. Якщо хочете бути хорошим спеціалістом, потрібно розвиватися. До речі, я 12 років вела групу з медитації. І частина в моїх фотороботах навіяна баченням із медитації – зупинити мить і бути собою», – розповіла Оксана Сірак-Кондратьєва.

Усі фотографії авторка зробила на мобільний.

«У мене немає фотоапарату. Колись була мрія його купити, але я досі фотографую на мобільний. Тому завжди можу зафіксувати момент, який зачепив», – каже авторка.

Кожну фотографію пані Оксана підписала, де пояснила своє бачення зображеного. Наприклад, крапельки роси вона асоціює з радістю, яку потрібно накопичувати у собі, і тоді людина буде розкриватися, радіти моментам життя.

Біла троянда асоціюється з поняттям бути собою і ладнати зі своїм внутрішнім світом.

Роса на склі – уміти відрізнити реальність від ілюзій, звільнитися від ілюзій і сприймати світ таким, як він є, жити в реальності, а не в своєму уявному світі.

Виставка – це спільний благодійний проект Ольги Головко, Оксани Сірак-Кондратьєвої з ГО «Особливі серед нас». Під час презентації всі охочі могли долучитися до збору коштів на чергове представлення дітей особливого театру, які готують виставу «Я вмію літати».

«Фотокартини настільки живі, що вони резонують із темою, яку ми представляємо з особливим театром. «Я вмію літати» – це про безмежні можливості людини, про свободу внутрішню та зовнішню. Це історія про перешкоди на шляху до мрії, про те, що життя проявляється у різних формах, треба пам’ятати, що ми є частиною життя, і не обмежувати ці прояви», – зазначила режисерка особливого театру Катерина Бутняк.

Виставка триватиме до 16 червня.

Вхід вільний.

P/S: У суботу, 15 червня, з 10:00 авторка виставки Оксана Сірак-Кондратєва буде у галереї та відповість на всі питання відвідувачів.

Фото Ірини Болести

 

Коментарі