Новини

Чернівецькі медики – одні з найкращих в Україні

На Всеукраїнських змаганнях бригад екстреної медичної допомоги чернівецька медбригада здобула три кубки та новий стимуляційний манекен.

5-7 червня в Ужгороді відбулися Х Всеукраїнські змагання бригад екстреної медичної допомоги за міжнародною участю «Закарпатські медичні ралі-2019». Загалом змагалися 43 команди з усіх областей України та Румунії, Литви, Словаччини, Польщі. Чернівецька медбригада також взяла участь у турнірі. Про це повідомляють на офіційному сайті Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

«Традиційними учасниками медичних ралі є бригада Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Щороку під час цих змагань швидкодопоможці Буковини демонструють високу фахову майстерність та професіоналізм. Як розповідає директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв, особливо важким був конкурс «Квітка», який передбачав надання екстреної медичної допомоги й порятунку життя дитини з опіками та отруєнням від перманганату калію. Етап, який для багатьох учасників змагань був каменем спотикання, для буковинців став виграшним. Адже вони не тільки здобули кубок за перемогу в цьому конкурсі, а й отримали дороговартісний презент – стимуляційний манекен для навчально-тренувального відділу центру. Крім того, буковинці відзначилися і в одному з індивідуальних конкурсів, зокрема у «Мультиплексі», де треба було за європейськими стандартами надати допомогу важкому пацієнтові, котрий перебував у комі. Тут переміг лікар Чернівецького обласного центру ЕМД та МК Володимир Мацьо», – йдеться у повідомленні.

Загалом буковинські медики здобули перемогу у трьох конкурсах змагань і привезли додому три кубки та симуляційний манекен.

фото – Департамент охорони здоров’я ОДА

фото – Департамент охорони здоров’я ОДА

фото – Департамент охорони здоров’я ОДА

фото – Департамент охорони здоров’я ОДА

Коментарі