Афіша, Новини

У Чернівцях виступить французький джазовий квартет

Таких концертів по Україні буде всього три. Вхід лише за запрошеннями.

13 червня о 20:00 у центрі культури «Вернісаж» (вул. Франка, 15) відбудеться концерт французького джазового квартету OLD AND NEW SONGS та українського колективу Belle Vue Band.

Old And New Songs («Старі й нові пісні») – сучасний квартет французького та європейського джазу, до якого входять Йоанн Лустало (труба, флюгельгорн), Фредерік Шіффоло (контрабас), Фредерік Паска (барабани), Франсуа Шеcнель (фортепіано).

«Чому Old and New Songs? Музиканти створюють аранжування мелодій минулого сторіччя. Але йдеться не про ностальгію за минулим чи зітхання на кшталт «раніше було краще». Митці з Old and New Songs вирішили інакше поглянути на напрям ретро. Використовуючи мову джазу та імпровізації, музиканти Old and New Songs намагаються вдихнути нове життя у такі мелодії. Цей проект хоча і надихається минулими віяннями, повністю налаштований на мотив сьогодення. Ось чому аранжування оригінального матеріалу популярних пісень – це захопливий процес: простота мелодій, словесна передача – характерні риси цієї музики», – кажуть організатори.

«Секрет полягає у тому, що, коли слухаєш ці твори, складається враження цілісності, попри різноманіття періодів і несумісність географій. І саме в цю мить змішана і первозданна музика мені здається ціннішою, ніж будь-коли», – каже про гурт письменниця Ніколь Калігарі.

Читайте також: Mark Tokar Trio відкрили у Чернівцях фестиваль фрі-джазу 

Belle Vue Band – нове ім’я у джазовому просторі України, експеримент саунд продюсерів, класичних, джазових та рок музикантів із Чернівців. Проект існує у формі тріо та квартету. Постійні учасники: Алекс Руді (бас), Віталій Шляхта (гітара) та Серж Запорожець (барабани). Музика колективу – це суміш джазу, ф’южину, фанку та вкраплень фолкових мотивів. На події вперше представить свою нову програму.

Організатор концерту у Чернівцях – формація Dzestra. Кількість місць обмежена. Вхід – за запрошеннями. З приводу цього звертатися у магазин «Букініст» (вул. Головна, 31).

Подія відбудеться за підтримки Французького інституту в Україні, культурної мережі “Альянс Франсез” та Посольства Франції в Україні.

Коментарі