Афіша, Новини

Солодкі діти. У місті вперше проведуть «Diabetmeeting Chernivtsi»

Кожен охочий зможе безкоштовно здати аналіз на вміст цукру у крові.

Фото @patrickian4

1 червня у Чернівцях уперше проведуть захід для дітей, хворих на цукровий діабет, та їхніх батьків «Diabetmeeting Chernivtsi».

Подія відбудеться у Центрі дитячої та юнацької творчості (вул. Головна, 224). Початок о 10:00.

Як повідомляють організатори, основне завдання заходу – познайомити діток між собою і пояснити, що ця хвороба має стати «способом життя».

«Під час зустрічі лікарі та психологи допоможуть діткам краще зрозуміти проблему цукрового діабету, як із ним жити далі, щоб не було дискомфорту. «Діабетики зі стажем» поділяться своїм досвідом, як досягти гарної компенсації діабету. Соціальним партнером зустрічі виступила медична лабораторія «Сінево», яка безкоштовно проведе аналіз глікованого гемоглобіну всім діткам-діабетикам (це аналіз на середній вміст цукру в крові за три місяці)», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як у Чернівцях відзначатимуть День захисту дітей. Програма заходів

На заході представлять новостворену обласну громадську організацію «Солодкі діти Буковини», яка буде опікуватися інсулінозалежними дітьми. Також відстоювати їхні права щодо забезпечення необхідними аксесуарами: тест-смужками для вимірювання цукру в крові, голками, шприцами та іншими життєво необхідними предметами щоденного використання. Також звернуть увагу на права діток у школі та суспільстві.

Організаторка заходу  мама 11-річної дівчинки Надійки, яка 7 років живе з «цукровим діабетом» Наталія Ропчан.

 

 

Коментарі