Новини

У Чернівцях проведуть літературну зустріч за участю іноземних авторів

Захід відбудеться 29 траня у Літературному целанівському центрі.

29 травня у Літературному целанівському центрі в Чернівцях відбудеться літературна зустріч «Reading Balkans». Модеруватиме вечір Лілія Шутяк, початок – о 18:30.

Учасниками зустрічі стануть Петар Андоновскі (Македонія), Тадей Голоб (Словенія), Лейла Каламуїч (Боснія і Герцеговина), які презентуватимуть свої книжки та говоритимуть про свою творчість.

Метою проекту є пропагування різних літературних голосів, які поділяють спільний досвід життя та роботи в пост-конфліктному суспільстві.

«Reading Balkans» – це проект співпраці для популяризації письменників у постконфліктних суспільствах, що має на меті пов’язати різних учасників з подальшою популяризацією літератури і створення спільної платформи, яка презентує регіон Південно-Східної Європи як регіон надзвичайної літературної творчості. Партнери зі Словенії, Сербії та Македонії через багаторічну діяльність у цій галузі встановили, що Південно-Східна Європа має чудову літературну традицію. А нове покоління письменників продовжує її, але теми, які вони обирають, часто пов’язані з травмами Балканської кризи 1990-х років. Таким чином, проект орієнтований на письменників, які у своїх творах попереджають про небезпеки націоналізму і нетерпимості та нагадують про їхні наслідки», – йдеться в анонсі події.

Вхід на літературну дискусію вільний.

Коментарі