Новини

Як у Чернівцях пройшла виставка Ксенії Жижій. Фото

Чернівчанам презентували експозицію кераміки та графіки.

23 травня у «Steinbarg Gallery & Cafe» відкрили виставку Ксенії Жижій «Подумки. Пошепки. Вголос». Як розповідають організатори, експозиція – це трактування стадій становлення себе.

Графічна її частина символізує свого роду спокій думки. Абстрактні або симетричні зображення, які нагадують «Плями Роршаха», спонукають глядача на пошук власних асоціацій, наштовхують на роздуми.
Перехід від «подумки» до «пошепки» – це вже початок становлення особистості. Це момент, коли приходить розуміння, що щось не так. Навколо і всередині. Бажання змін переважає страх невідомого. Людина сама для себе готова зробити крок. Та він поки що тільки шепіт. Так крок за кроком людська особистість міцнішає. Скульптурна частина проекту «Подумки. Пошепки. Вголос.» символізує цей другий етап, де сама по собі думка набуває матеріальності, виходить у простір.

«Центральна частина експозиції — у вигляді інсталяції з маси керамічних камінців, кожен із яких виліплений і покритий глазур’ю вручну — відрізняється наявністю кольору. Вона служить акцентом. Можна провести аналогію між масою людей та камінцями. Що вирізняє нас одне від одного? Ми схожі, але все ж різні. Хтось має мету, а хтось тільки в пошуку.

Експозиція триватиме до 6 червня.

Фото Ірини Болести

Коментарі