Афіша

У костелі Серця Ісуса проведуть фестиваль класичної музики

«Vorobkevych fest» триватиме з 29 по 31 травня.

29-31 травня у костелі Серця Ісуса відбудеться III благодійний фестиваль класичної музики «Vorobkevych fest». Початок о 18:00. Усі учасники  студенти Чернівецького коледжу мистецтв імені Сидора Воробкевича, звідси і назва фестивалю.

У коментарі «Шпальті» організатор «Vorobkevych fest» Ярослав Гамаль розповів, що ідея створення фестивалю виникла чотири роки тому.

«Ідея народилася за чашкою кави, коли я зі своїм товаришем Михайлом Закопцем думали, що б то зробити таке в Чернівцях. Основна мета концертів привернути увагу чернівчан та гостей міста до костелу. Адже багато хто і досі думає, що він зачинений на реконструкцію або ж що тут архів. Але виявляється, в ньому можна слухати чудову музику у виконанні талановитих музикантів коледжу мистецтв. Проте насправді я просто обєдную дві цілі: потребу артистів у великій сцені і потребу храму в прекрасній музиці. Тому це наша спільна справа»,  каже організатор.

Також за словами Ярослава Гамаля, за два минулих роки вдалося зібрати 10 тисяч гривень. Усі зібрані кошти передають на реставрацію костелу.

Програма фестивалю:

29 травня виступатимуть Степан Бойчук (баян), Тімотей Микитюк (акордеон), Маркіян Лукинюк (скрипка), Діана Рибчук (бандура), В’ячеслав Мойчейчук (баян), Яна Навчук (флейта), Аліна Конєва (фагот), Ірина Дожид (саксофон), Аліна Шевчук (бандура), Ганна Адамович (флейта), Роман Мельничук (гітара).

30 травня – Іван Балинський (гітара), Станіслав Нагорний (гітара).

31 травня – «Українські духовні канти 17-18 століття», виконують: Юлія Ковальська, Вікторія Тітарова та Андрій Селецький.  

 

Коментарі