Новини

Учасники АТО і постраждалі під час Революції Гідності можуть пройти психологічну реабілітацію. Перелік закладів

Послуги з психологічної реабілітації надають санаторно-курортні заклади.

Учасники АТО та постраждалі учасники Революції Гідності можуть отримати психологічну реабілітацію.

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 р. затвердили Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності (далі Порядок). Про це повідомляє сайт Чернівецької міської ради.

Задля проходження реабілітації заявнику необхідно звернутися в управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання з відповідною заявою та такими документами:

– посвідченням учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;

– документом, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням у районах антитерористичної операції у період її проведення;

– посвідченням постраждалого учасника Революції Гідності (для цієї категорії осіб). Копії документів подавати з пред’явленням їх оригіналів.

Заявник самостійно обирає заклад, у якому буде проходити психологічну реабілітацію, якому управління соціального захисту населення надсилає запит щодо його готовності до надання послуг, узгодження дати початку її проведення та укладання тристороннього договору про надання послуг.

«Послуги з психологічної реабілітації можуть надаватися як індивідуально, так і в груповій формі. Витрати на оплату проїзду до установ із надання психологічної реабілітації та назад відшкодовуються заявникам управліннями соціального захисту населення на підставі поданих проїзних документів», – ідеться у повідомленні.

 

Санітарно-курортні заклади, які надають послуги з психологічної реабілітації:

ДП СКК «Моршинкурорт», ЗАТ «Укрпрофздоровниця», санаторій «Дністер» (Львівська обл. м. Моршин), ДП « Клінічний санаторій «Карпати»,  (Закарпатська обл., с. Карпати), ТзОВ «Примор’я» санаторій «ім. С. Лазо» (Одеська обл., смт. Сергіївка) та інші.

Більше інформації можна отримати у районних управліннях соціального захисту населення Департаменту праці та соціального захисту населення Чернівецької міської ради.

 

Коментарі