Ольга Сумська зібрала у Чернівцях аншлаг. Фото

На сцені чернівецького муздрамтеатру відбулася вистава «Майстер і Маргарита» за однойменним твором Михайла Булгакова.

На сцені чернівецького муздрамтеатру відбулася вистава «Майстер і Маргарита» за однойменним твором Михайла Булгакова. У залі – аншлаг, на сцені – таємнича атмосфера та неперевершена гра акторів. Головну роль Маргарити зіграла народна артистка України Ольга Сумська. За допомогою постановки і гри зіркових акторів, глядачі ніби перенеслися в ті старі часи з усіма її подробицями конкретного побуту та атмосферою. Звичайно, актори не змогли охопити всі сторінки великого роману, але основні сцени були зіграні. Зокрема зустріч Майстра та Маргарити та незабутній бал.

За словами режисера Валерія Бєляковіча, впоратися з постановкою настільки неординарного твору, яким є «Майстер і Маргарита», було досить непросто. У цьому романі присутня низка сюжетних ліній, безліч місць, де розгортаються події, велика кількість персонажів.

У результаті виходить спектакль про вибір, робити який одного разу доводиться кожному з нас. 

Постановка проходить на одному диханні. Взаємна гра світла, диму і музики в поєднанні зі звуковими ефектами і відмінно поставленими танцями справді захоплює. А найбільш яскравою сценою став бал у Сатани.

У постановці були присутні і Гелла, і кіт Бегемот, Майстер і, звичайно, Воланд. Важливим є й те, що режисерові вдалося передати не тільки атмосферу Москви 30-хх років, а й усю абсурдність тодішнього суспільства: життя в умовах тотальної брехні, страху та нерозуміння, що є добро, а що є зло.

 

 

Фото Альони Чорної

Залишити відгук