Новини

Чернівецькі видавництва презентують на «Книжковому Арсеналі» свої новинки

У Києві презентаційні стенди організували чернівецькі видавництва «Meridian Czernowitz», «Чорні вівці», «Видавництво 21».

Із 22 по 26 травня у Києві відбудеться IX Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», участь у якому традиційно бере і Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ.

Видавництво запрошує відвідати їхній стенд В 4.06, а також презентації нових книжок та автограф-сесії письменників.

Наприкінці травня побачила світ англо-українська книжка телеведучого й політолога Пітера Залмаєва «Довідник (не)молодого батька». Ілюстрації до неї зробила художниця Катя Слонова. Видання з’явилося друком як результат кооперації одразу трьох видавництв: «Чорні вівці», «Meridian Czernowitz» та «Видавництво 21».

«Спочатку було слово. І слово було «складно». Саме після фрази «діти, це складно» з’явилися інші, не менш непохитні у своїй мудрості, – міркує письменник Пітер Залмаєв. – Під час прогулянок стежками карпатських гір ними я «підживлював» метушливу матір із заплаканою дитиною на руках. Доки вона не сказала: «Тобі пора вже написати книжку про дітей!». Ну що ж, книжка, так книжка!».

«Довідник (не)молодого батька» – це особистий досвід автора: як воно – бути татом і пізнавати все разом із малечею. «Дитина – це цілий світ – вважає політтехнолог і журналіст Тарас Березовець, – який приходить у твоє життя раз і назавжди. А розумієш це тоді, коли вперше чуєш чарівні слова: «Татку, чому? Татку, що це? Татку, навіщо це?». Саме здатність до пізнавання світу робить людину людиною. І лише коли народжуєш і виховуєш дітей, то можеш сповна сказати, що твоя життєва місія виконана. Адже ти привів у це життя цілий новий світ. Саме про це ця книга», – додає журналіст.

Дистильована до дзен-мінімалістичної есенції знань молодого батька, книжка отримала своє концептуальне і художнє наповнення ілюстраціями Каті Слонової.

«Це вже друга наша книжкова колаборація, – розповідає Пітер Залмаєв. – Натхненна свободою «вигадувати, що завгодно і малювати, що завгодно», яскравими і сміливими фарбами Катя передала різноманіття й водночас універсальність батьківського досвіду/тягаря/щастя».

Перші презентації арт-буку відбудуться саме на Книжковому Арсеналі в Києві та Міжнародному поетичному фестивалі Meridian Poltava.

Програма подій Міжнародної літературної корпорації MERIDIANCZERNOWITZ на Книжковому Арсеналі-2019

25 травня (субота)

14:00 – 14:45

Презентація білінгвального дитячого арт-буку «Довідник (не)молодого батька» за участю автора

Учасники: Пітер Залмаєв, Катя Слонова, Тарас Березовець

Локація: Дитячі майстерні

25 травня (субота)

20:00 – 20:45

Перформанс «Там, тут, деінде» за новою збіркою Катерини Калитко «Ніхто нас тут не знає і ми нікого» за участю авторки.

Режисерка – Світлана Олексюк. Відео – Максим Миленко. За партнерства Платформи сучасного танцю. Кураторська програма Анастасії Гайшенець «Прибульці».

Учасники: Катерина Калитко

Локація: Кінозал

26 травня (неділя)

14:00 – 14:45

Презентація нового роману Володимира Рафєєнка «Мондеґрін (пісні про смерть і любов)»

Учасники: Володимир Рафєєнко; модератор: Андрій Бондар

Локація: зал «Екслібрис»

26 травня (неділя)

16:00 – 16:45

Презентація нової книжки Артема Чеха – збірки оповідань «Район «Д» за участю автора

Учасник: Артем Чех; модератор: Євгенія Лопата

Локація: зал «Екслібрис»

Автограф-сесії (стенд Meridian CzernowitzВ 4.06)

25 травня, 15:00 – Олена Андрейчикова з романом «Тени в профиль»;

26 травня, 12:00 – Володимир Рафєєнко з романом «Мондеґрін»;

26 травня, 15:00 – Пітер Залмаєв із білінгвальною дитячою книжкою «Довідник (не)молодого батька».

Зона автограф-сесій, ІІ поверх

26 травня, 15:00-15:45 – Катерина Калитко з поетичною збіркою «Ніхто нас тут не знає, і ми – нікого» (ілюстрації Юрія Іздрика).

Під час заходів розповідатимуть детальніше про ІІ Міжнародний поетичний фестиваль MeridianPoltava (7-9 червня).

Під час Книжкового арсеналу діятиме стенд дитячого арт-видавництва «Чорні вівці» D 3.31, де ви зможете ознайомитися з новинками видавництва.

26 травня

12:00 – 12:45

Дискусія «У світі тварин: серйозно про несерйозне»

Учасники: Яна Сотник, Таіс Золотковська, модераторка – Христя Венгринюк

Локація: Дитячі майстерні

Про подію:

«У світі тварин: серйозно про несерйозне» – розмова між учасницями про пізнавальну літературу, яка допомагає вивчити види папуг («Папужка» Оксани Лущевської) та мешканців озера («РАКА ТАКА, або Риба, яка співає»), а також про мотивацію і боротьбу зі своїми страхами («Несерйозно» Таіс Золотковської).

«Подібний захід зацікавить батьків та дітей передусім тим, що учасниці дискусії говоритимуть про речі, важливі для кожної людини – як не здаватися і втілювати свої мрії (на прикладі «Риби»), як співіснувати з оточенням і підтримувати його («Несерйозно») та чому важливо уважно стежити за своїми домашніми улюбленцями і не випускати їх із поля зору («Папужка»). Основна мета – розповісти батькам і дітям, що читати – легко», – розповіла у коментарі «Шпальті» піар-менеджерка арт-видавництва «Чорні вівці» Лілія Шутяк. 

Коментарі