Новини

«Бранці Кремля». У Чернівцях презентували освітній проект Міністерства інформполітики

У рамках проекту студентам нагадують про політв’язнів, які перебувають на території Росії, а також так званих ЛНР/ДНР.

shpalta.media

21 травня у Чернівецькій ОДА відбулася презентація освітнього проекту Міністерства інформаційної політики «Бранці Кремля». З цієї нагоди до Чернівців завітали Державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, радник міністра інформполітики з освітніх проектів, Герой України Володимир Жемчугов та координаторка проекту Олена Жемчугова.

«Ми розуміємо, що освітні проекти є найважливішими на цьому етапі розвитку держави. У 2014-2015 роках ми подолали пік інформаційної війни, коли потрібно було дуже швидко реагувати на фейки. Сьогодні ми стоїмо перед тим, що необхідно розширювати освітницькі проекти. Молоді необхідно розповідати не просто про те, що є на Сході, а як ця війна йде і що саме відбувається», – розповів Артем Біденко.

Проект стартував у вересні 2018 року у форматі зустрічей Героя України Володимира Жемчугова зі студентами з метою національно-патріотичного виховання молоді.

«Для мене важливо розповісти буковинській молоді про те, як сталося так, що в наше прикордонне місто на Луганщині прибули російські солдати та окупували цю територію. Молодь повинна знати правду, аби в своєму житті ухвалювати правильні рішення», – сказав Володимир Жемчугов.

На цих зустрічах демонструють фрагмент із фільму «Бранці Кремля», презентують книги про Олега Сенцова, а також нагадують про політв’язнів, які перебувають на території Росії та так званих ЛНР/ДНР.

Діана Васильченко

 

Коментарі