Новини

Вулицю Хотинську почнуть капітально ремонтувати не раніше 2020 року

Вартість робіт – щонайменше 120 мільйонів гривень.

21 травня о 8:00 у Чернівцях активісти перекриватимуть вулицю Хотинську з вимогою капітального ремонту дорожнього покриття. Мер Олексій Каспрук під час брифінгу повідомив, що наразі в міському бюджеті грошей на відповідні роботи немає. За його словами, орієнтовна вартість капремонту Хотинської – щонайменше 120 мільйонів гривень. Водночас найближчими днями розпочнуть розробку проектно-кошторисної документації робіт.

«На виготовлення проекту піде не менше 4 місяців, потім потрібно провести тендер. Тож приступати до виконання робіт за наявності фінансування можна буде в листопаді-грудні. Але думаю, що другого проспекту Незалежності нам не потрібно», – сказав Олексій Каспрук.

Тому цьогоріч на вулиці Хотинській проведуть лише поточний ремонт дорожнього покриття. Гроші на ці роботи нещодавно виділили з державного бюджету.

«У нас є три мільйони гривень для проведення поточного ремонту цієї вулиці, що дасть можливість дотягнути до наступного року, а там уже почнемо капітальний ремонт», – розповів міський голова.

Також, за словами Олексія Каспрука, у міському бюджеті наразі не вистачає коштів не тільки на початок нових робіт, а й на завершення розпочатих об’єктів. Зокрема, на закінчення ремонту вулиці Героїв Майдану потрібно ще близько 12 мільйонів гривень, а вулиці Переяславської – 5 мільйонів.

Загалом на об’єкти, будівництво і роботи на яких уже тривають, не вистачає понад 450 мільйонів гривень.

 

Коментарі