Афіша, Новини

Подумки. Пошепки. Вголос. Чернівчан запрошують на виставку Ксенії Жижій

Презентують експозицію кераміки та графіки.

23 травня у «Steinbarg Gallery & Cafe», що на вулиці Університетській, 11, відбудеться відкриття виставки Ксенії Жижій «Подумки. Пошепки. Голос».

Як повідомляють організатори, експозиція – це трактування стадій становлення себе. Графічна частина експозиції символізує свого роду спокій думки. Абстрактні або симетричні зображення, які нагадують «Плями Роршаха», спонукають глядача на пошук власних асоціацій, наштовхують на роздуми.
Перехід від «подумки» до «пошепки» – це вже початок становлення особистості. Це момент, коли приходить розуміння, що щось не так. Навколо і всередині. Бажання змін переважає страх невідомого. Людина сама для себе готова зробити крок. Та цей крок поки що тільки шепіт. Так крок за кроком людська особистість міцнішає. Скульптурна частина проекту «Подумки. Пошепки. Вголос.» символізує цей другий етап, де сама по собі думка набуває матеріальності, виходить у простір.

«Центральна частина експозиції — у вигляді інсталяції з маси керамічних камінців, кожен із яких виліплений і покритий глазур’ю вручну — відрізняється наявністю кольору. Вона служить акцентом. Можна провести аналогію між масою людей та камінцями. Що вирізняє нас одне від одного? Ми схожі, але все ж різні. Хтось має мету, а хтось тільки в пошуку. Існує гра, де, кидаючи камінчик у воду під певним кутом, він починає підстрибувати. Робити свого роду крок, який дуже символічно нагадує життєві кроки людини, кожен із яких є проявом особистості і ствердження себе «вголос».
Ми граємо в цю гру впродовж життя. Щоразу стрибаємо далі, долаючи новий відрізок, породжуючи нові думки та дії. Хтось долає більшу відстань, хтось меншу, та серед маси каміння бути частинкою цілого чи єдиним цілим серед безлічі часток кожен обирає сам», — ідеться у повідомленні.

Початок о 18:00.

Коментарі