Новини

Чернівецькі «французькі канікули». У «Вернісажі» презентували виставку живопису. Фото

Свої твори презентували митці зі Львова, Києва та Чернівців.

17 травня у Центрі культури «Вернісаж», що на вулиці Івана Франка, 15, відкрили виставку живопису «Французькі канікули». Експозиція є результатом творчої подорожі Європою українських митців Анатолія Фурлета (м. Київ), Ігоря Бадняка (м. Львів) та Марини Рибачук (м. Чернівці) у серпні 2018 року.

Як повідомляють організатори, це частина великого спільного проекту художників під назвою «Спекотна Європа». Задум полягає у колективних та сольних виставках митців у різних містах України. Художники хочуть поділитися незабутніми враженнями, які пережили під час подорожей європейськими країнами з пензлями та фарбами в руках.

 Від румунської Трансільванії до Лазурного узбережжя Франції, через італійську Венецію, словенську Ізолу та Піран до французьких берегів Сен-Тропе та Антіба, Les Issambres та чарівного середньовічного французького містечка RoquebrunesurArdens (яке має відому Червону гору), незабутнього міста AixenProvence (з горою Святої Вікторії, де творив Поль Сезанн). Південне французьке сонце, морські краєвиди, прованські історії та багато вражень, які не передати словами, відтворилися на полотнах художників у вигляді численних етюдів та творчих робіт.

Фото Ірини Болести

Коментарі