Новини

Імпровізації другого дня Muza Hyst Jazz Fest. Фото

Другий день фестивалю Muza Hyst Jazz Fest пройшов у мистецькій галереї «Вернісаж».

Чернівчани слухали музику від харківського колективу W.B.B.B.та відомого арт-куратора Олександра Сушинського спільно з дизайнеркою Маркош Крижак (Донецьк/Чернівці).

Музиканти харківської групи W.B.B.B. вже близько 20 років практикують free-improvisation music – вільну від стилістичних рамок імпровізацію. Вони досліджують межі можливого в звуковій творчості, визначаючи сферу своєї активності як «створення персонального фольклору». З 1997 по 2006 роки вся діяльність учасників здійснювалася під назвою «Moglass».

На початку 2000-х ця група взяла участь у декількох важливих європейських фестивалях незалежної музики. Її записи виходили в Україні, США і Новій Зеландії. У наступні роки рамки «Moglass» стали для артистів занадто тісні – до них долучилися однодумці зі Львова, а їхня творчість набула більш езотеричний характер. Результатом стало народження декількох ансамблів: «Noah Coward», «Hokkei Quartet / Trio», «Brenklammer» та «White Blood Blue Bones».

А сьогодні для чернівчан гратимуть Krolokowski Art, Kyiv (перфоманс «Електрифіковані»). Початок о 17:00 у Steinbarg Gallery & Cafe (вул. Університетська,11).

 

Фото Альони Чорної

Коментарі