Новини

Собаки-терапевти. У Чернівцях проведуть заняття з каністерапії

Запрошують дорослих та дітей у денний табір із собаками-терапевтами.

З 15 по 21 серпня у Чернівцях триватиме денний табір із каністерапії. Індивідуальні та групові заняття з дорослими та дітьми проведе спортивно-прикладний дресирувальний центр «Енгард».

«Заняття проводять у формі терапевтичних зустрічей (групові та індивідуальні). Рекомендовані для дітей з аутичними розладами, синдромом Дауна, ДЦП, синдромом дефіциту уваги і гіперактивності, із затримкою мовного та психомовного розвитку, затримкою розумового розвитку та іншими особливостями у розвитку дитини», – йдеться у повідомленні організаторів.

Також відбудеться заняття для всіх дітей зі спілкування зі спеціально навченими собаками. Під час занять малечу навчать правильно та безпечно контактувати з тваринами, проводитимуть роботу з дітьми та дорослими, які бояться собак (кінофобія).

Хто проводитиме заняття:
– Олена Мельничук (м. Київ), президентка Української асоціації каністерапії, власниця сертифікованої собаки-терапевта за нормативом Європейської асоціації каністерапії, екзаменованої представниками Литовської асоціації каністерапії (www.kaniterapija.eu, членкиня Міжнародної асоціації організацій енімал-терапії IAHAIO), директорка НДЦ «Лармон», інструкторка-дресирувальниця КСУ, суддя КСУ з робочих якостей та спорту (кінологічний фрістайл), керівниця школи «Юний кінолог», організаторка та керівниця проекту з каністерапії «Друг у негоді не покине» та театру для дітей з особливими потребами «Песики-Кудесики», практикуюча психологиня, суддя змагань із Танців із собаками та трюкового дресирування. У кінології з 1989 року.
– Олена Гончар (м. Київ) – голова наглядової ради Української асоціації каністерапії, співробітниця НДЦ «Лармон», інструкторка-дресирувальниця КСУ, суддя КСУ з робочих якостей та спорту (кінологічний фрістайл). У кінології з 1998 року.

Аби взяти участь у таборі, потрібно обов’язково попередньо зареєструватися.

Контактна особа – Олена Шаніна, попередня реєстрація за тел: 0506612586, 0636745040.

 

Що таке каністерапія

Це один із видів реабілітації та абілітації за допомогою спеціально навчених собак-терапевтів під наглядом кваліфікованих фахівців інструкторів-дресирувальників і психологів.

 

Коментарі