Новини

Повітряна куля та благодійний забіг. Яким цьогоріч буде Чернівецький півмарафон

Спортивна подія всеукраїнського масштабу відбудеться вже менше, ніж за два тижні.    

Як раніше писала «Шпальта», 19 травня відбудеться спортивна подія всеукраїнського масштабу – CBG Чернівецький півмарафон. Захід відбудеться вже вчетверте. У ньому візьмуть участь спортсмени з України, а також Молдови, Румунії та Польщі. Про це під час прес-конференції розповіли організатори.

Всі охочі зможуть пробігти містом дистанцію на вибір – 2, 5, 10 чи 21 кілометр. Крім того, цьогоріч відбудеться благодійний забіг на 2 кілометри. Гроші, зібрані за участь у ньому, передадуть відділенню для новонароджених недоношених дітей обласної дитячої клінічної лікарні.

«Ми зустрінемося з керівництвом лікарні, щоб визначитися, чи ці кошти підуть на закупівлю устаткування чи на медикаменти, чи, можливо, на товари першого вжитку. Від зібраної суми буде залежати наша допомога», – розповіла організаторка заходу Юлія Пожарук.

За її словами, на дистанції розмістять два переносних душі, під якими бігуни зможуть не зупиняючись освіжитися. Також організатори встановлять фотозону з повітряною кулею.

На фініші спортсменів пригощатимуть різноманітними смаколиками. Всі учасники дитячих забігів отримають медалі та грамоти, а дорослі позмагаються за грошовий приз. Цьогоріч призовий фонд становить 31 тисячу гривень, його розподілять між переможцями.

Місце проведення півмарафону – Соборна площа. Початок о 9:00.

Наразі на участь у CBG Чернівецькому півмарафоні зареєструвалися понад 600 осіб. Заповнити анкету можна за цим посиланням.

Діана Васильченко

 

Коментарі