Новини

Коли у Чернівцях облаштують студентську площу. Фото

Підрядники кажуть, що всі роботи виконають до червня.

Як раніше повідомляла «Шпальта», у Чернівцях з’явиться студентська площа. Проект, що став одним із переможців «Бюджету участі», реалізують на вулиці Небесної Сотні, 2А – позаду гуртожитку ЧНУ №2.

Згідно з концепцією, реалізація нового студентського простору має посприяти максимальній самореалізації молоді. Тут будуть виступати студентські музичні гурти, проводитимуть літературні вечори, читання авторських віршів.

Розпочали будівництво площі в березні. Зараз роботу призупинили.

Як пояснив у коментарі «Шпальті» голова профспілкової організації студентів Віталій Кіндзерський, робота зупинялася через погодні умови та великодні свята. 

«Дуже багато вже зроблено. Нині ми спілкуємося з підрядником, і, за його словами, у червні проект має бути зданий. Зараз я не знаю, скільки коштів витратили – нас цікавить кінцевий результат як авторів. Це не наші гроші, ми ними не розпоряджаємося, тому й не можемо контролювати їх обіг», — розповів Віталій Кіндзерський. 

Сам генпідрядник будівництва Антон Артеменко розповів, як уже встигли облаштувати майбутній студентський простір.

«Основні підготовчі роботи вже виконали. Ми вивезли зайвий ґрунт та будівельне сміття, вирівняли основу будівельного майданчика та залили підпірну стінку. Вже завозять щебневу подушку, коли привезуть увесь щебінь — приступимо до встановлення бордюрів по периметру площі. Перешкодою роботі може стати лише фінансування», — сказав чоловік.

Станом на сьогодні на проект уже витратили 160 тисяч гривень.

Раніше бюджет будівництва зріс майже вдвічі – до 575 тисяч гривень замість 300 тисяч. Згідно з договором, підрядник повинен облаштувати залізобетонні підпірні стіни, встелити нове покриття, встановити сцену, лавиці, сучасне освітлення, а також озеленити площу.

Іванна Шевчук

Фото Ірини Болести

 

Коментарі