Афіша, Новини

Київський театр покаже у Чернівцях спектакль «Беркут»

Спектакль створили на основі поезій Івана Франка та подій сучасної України.

Фото з Facebook

26 травня в Bunker (вул. Героїв Майдану, 3) відбудеться показ спектаклю київського театру «Беркут». Початок – 19:00. Режисер і засновник майстерні – Данило Слюсар.

Спектакль створили на основі поезій Івана Франка та подій сучасної України. Вперше прем’єра відбулася в лютому 2015 року в м. Дніпрі.  

«Першочерговий задум вистави належить акторові майстерні Володимирові Клименку. Він прийшов до мене з оберемком Франкових віршів, мовляв, треба з них творити дійство… Ми і почали: аудіозапис розгону Майдану, воєнний шолом, портрет Тараса Шевченка з логотипом «200», «звуки» приймання законів у Верховній Раді України тощо. Словом, на перетині поезій Івана Франка й алюзій до цілком сучасних і «гарячих» проблем, створили документальний спектакль, сповнений, щоправда, насиченого символізму.

З часом розвитку майстерні я збагнув, що Героєві, зокрема й мені, як невід’ємній частині дійства, тісно в заданій формі. У цьому моменті ми і зустріли глядача, який назвав себе вуйком Романом і порадив мені подивитися вірш Івана Франка «Беркут», − розповідає автор постановки.

Вартість – 100 грн.

Коментарі