Новини

Буковинець В’ячеслав Тодосійчук створив у Недобоївцях пожежну команду. Відео

Уже чотири роки він разом із п’ятьма однодумцями виїжджають на виклики.

На Буковині підприємець В’ячеслав Тодосійчук створив пожежну частину. Разом із п’ятьма волонтерами вони виїжджають на виклики у Недобоївцях. За словами В’ячеслава, приклад такої діяльності він побачив у Польщі.

«Коли я був у гостях в одного польського фермера, він запросив мене подивитися, де проводить вільний час. Я думав, що той покаже мені якісь розваги чи щось інше. Проте, коли приїхали, я побачив перед собою пожежний автомобіль», − каже підприємець.

Тоді фермер розповів В’ячеславу про волонтерство у пожежній бригаді, де працює 20 волонтерів.

«Він сказав, що ті чергують подобово, і коли рятувальникам необхідна допомога – виїжджають разом із ними. Там була відчутна атмосфера того, що це люди, які щиро роблять добру справу. В своєму окрузі виконують певну допомогу ближнім, тим людям, серед яких вони проживають», − каже він.

Коли В’ячеслав повернувся додому, створив схожу бригаду у рідних Недобоївцях. За власні кошти придбав пожежну машину, крани, рукави, спорядження, форму. І зібрав однодумців.

За словами волонтера Василя Майданського, він вирішив записатися у волонтери, щоб бути корисним людям.

«Записався у 2015 році. Під час першого виклику у мене були змішані емоції, адже раніше такого не бачив − тільки на телевізорі. Тоді не знав, що і як робити. Проте пожежник, який був із нами на виклику, допомагав та підказував послідовність дій. І тоді ми локалізували пожежу. З того часу моя основна мета − приносити людям користь. І надалі планую розвиватися у цій справі», − розповідає Василь.

Сьогодні на території агрокомплексу вже два пожежних автомобілі. Другий подарував волонтер із Німеччини. Рятувальники чергують цілодобово у невеличкій кімнаті. Її облаштовували самостійно в приміщенні агромагазину. Також підприємець зареєстрував спеціальний номер телефону пожежної частини.

Роботу волонтерів контролюють досвідчені пожежники. Вони влаштовують для них спеціальні курси та майстер-класи. Наразі до команди волонтерів може долучитися кожен охочий.

Коментарі